Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

6+ Kuler Recipe In Gujarati Article

Kuler Recipe In Gujarati. Roast until the aata is aromatic and slightly pinkish in colour. આ મહિના દરમિયાન ઘણા બધા ધાર્મિક તહેવારો.

Gujarati Food Recipes kuler recipe
Gujarati Food Recipes kuler recipe from tastygujaratifood.blogspot.com

The perfect ghee and jaggery ratio in the recipe will give you a nice ladoo texture and balanced sweetness. Boil the mix for 5 mins. Add dry fruits of your choice to this, walnuts will blend in very well.

If You Feel The Mixture Is Dry, Add One Tsp Ghee At A Time Make Ping Pong Size Balls.


Give it a good rub, you can see the mixture will become one mass. Roll the ladoo between your palms. Follow the same step and make more ladoos using the prepared mixture.

Web Kuler Recipe In Gujarati Notes આ કુલેર એ એક પ્રસાદી છે જેમાં બાજરો કે ગોળ કે ઘી ને ગરમ કર્યા વગર જ વાપરવા માં આવે છે પ્રસાદી વગર તમને એમજ બનાવી ને બાજરાના લાડવા ખાવા હોય તો ઘી ગરમ કરી એમાં બાજરાનો લોટ શેકી લઈ ગેસ બંધ કરી થોડો ઠંડો કરો ગોળ અને ડ્રાય ફ્રુટ મિક્સ કરી ને પણ લાડવા તૈયાર કરી શકો છો


Also, roughly grind all the listed spices in a mortar and pestle or, if not available, a grinder, and set aside. First put millet flour in a bowl then grate jaggery and add to flour. The perfect ghee and jaggery ratio in the recipe will give you a nice ladoo texture and balanced sweetness.

Then Take Small Amount Of Mixture And Make A Small Medium Sized Ball (Lemon Size).


Web બાજરીના લોટની કુલેર બનાવવાની રીત/ બાજરીના લાડુ/ naag pacham shitada saatam kuler recipe food ganesha 20k views 2 years ago ગોળ ચૂરમાના લાડુ બનાવવાની રીત/ચૂરમાના લાડુ બનાવવાની રીત/gol churma. Add the remaining bajra flour and mix well till the mixture binds well like a dough. Web kuler ladoo preparations:

Check Out These Easy 30+ Gujarati.


Web કુલેર (kuler recipe in gujarati)#ઝટપટરેસિપિ બાજરા ની ફૂલેર નામ આવતા શીતળા સાતમ અને શીતળા માતા ની યાદ આવી જાય. Web kuler ladoo is a gujarati recipe made with bajri (pearl millet) flour and jaggery. Now add in ghee (you can add more or less ghee as per required) and mix well.

190Kcal Servings 6 Prep Time 14 Minutes Cook Time 1 Minute Total Time 15 Minutes Us Measuring Cups Are Used (1 Cup = 240 Ml) See Details.


They are great for indian festivals, celebrations or to have in winters. Web ingredients for kuler ladoo 1 cup bajri flour (millet) 1/2 cup jaggery grated 1/4 cup ghee how to make kuler ladoo mix everything in one bowl. Now add tea powder and the ground spices to the milk.

Video નાગપાંચમ પર બનતી બાજરીનાં લોટની કુલેર | Kuler | Bajri ni kuler | Shreejifood